MI 6 plan za ubistvo Miloševića primijenila na princezu Dajanu

Slobodan MiloševćBivši pripadnik britanske MI 6 Ričard Tomlinson tvrdi da je bivi predsjednik Srbije i SRJ Slobodan Milošević bio meta te obavještajne službe koja je za to razradila poseban plan, koji je kasnije primijenjen za uklanjanje britanske princeze Dajane, prenose Večernje novosti.

Beogradski list navodi da je ta saznanja Tomlinson iznio još prije deset godina pred Visokim sudom pravde u Londonu, a njegove tvrdnje dobile su na aktuelnosti nakon nedavne izjave penzionisanog obavještajca Džona Hopkinsa (80), koji tvrdi da je lično učestvovao u akciji “uklanjanja” princeze od Velsa.

Prema Tomlinsonovim tvrdnjama koje su se našle i u dokumentarnom filmu “Prljava igra” o mračnom djelovanju MI 6, Milošević je trebalo da bude ubijen 1993. na način da to izgleda kao saobraćajna nesreća. Kao mjesto za likvidaciju izabran je tunel u Švajcarskoj, nedaleko od Ženeve gdje je Milošević trebalo da učestvuje na međunarodnoj konferenciji o bivšoj Jugoslaviji.

Plan je bio da se nesreća izazove paljenjem jakih svjetala ili lasera koji bi zaslijepeli Miloševićevog vozača.

Objavio/la na 11:40. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2018 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-