Šehović: Ostavku podnosi onaj ko je kriv

damir sehovicMinistar prosvjete Damir Šehović neće podnijeti ostavku nakon incidenta sa plagiranjem dijela hrvatskih obrazovnih programa, i smatra da to ne treba da učini nijedan od njegovih saradnika.

“Ostavku podnosi onaj ko je kriv ili onaj ko nema hrabrosti da sanira štetu koju je neko drugi napravio. Niti ja, niti bilo ko drugi iz Ministarstva ne snosi nikakvu krivicu, jer da je drugačije, sam bih podnio ostavku, ne bih čekao da me bilo ko na to poziva”, kazao je Šehović.

Tvrdi da će premijer Duško Marković i on “čvrsto insistirati na pojedinačnoj odgovornosti svih za koje se pokaze da su u vezi sa ovim slučajem pogriješili”.

“Ali i da vas uvjerim da ćemo stati na put prepisivanju”, kazao je Šehović.

Direktor Zavoda za školstvo Rešad Sijarić ranije je kazao Televiziji Vijesti da neće podnijeti ostavku zbog prospusta koji je napravio bivši ekspertski timza fizičko vaspitanje.

Članovi ekspertske grupe koja je radila plan za fizičko obrazovanje Aldijana Muratović, Danijela Bulatović i Niko Raičković podnijeli su ostavke u tiom radnom tijelu i obećali da će novac vratiti u državni budžet, čime su priznali da su doslovno prepisali planove hrvatskih kolega, a koji u toj zemlji nikad nijesu dobili epilog u učionici.

Ponavlja da Vlada neće dozvoliti kompromitaciju čitave reforme, zbog propusta kod izrade jednog predmetnog programa:”Jedan predmetni program nije reforma. Cijenim da smo pomenutim mjerama reagovali odlučno i srazmjerno učinjenim propustima”.

Šehović je obećao i da će formirati radnu grupu za izradu novog zakona o plagijatima, odnosno akademskom integritetu, te da će pozvati sve zainteresovane da u čiji sastav ću pozvati i predstavnike civilnog društva i sve druge koji u tom važnom poslu žele da učestvuju.

Objavio/la na 19:54. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2018 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-