Rast antisemitizma u Poljskoj

antisemitizamEvropski jevrejski kongres izrazio je “duboku zabrinutost” zbog porasta antisemitizma u Poljskoj i “pogoršanja odnosa Vlade Poljske i jevrejske zajednice”.

Kongres, čije je sjedište u Briselu, saopštio je da se nijedan ministar u Vladi Poljske nije sastao sa liderima Unije jevrejskih zajednica u Poljskoj skoro godinu dana, u vrijeme sve većeg broja antisemitskih incidenata, prenosi Srna.

Predsjednik Unije Moše Kantor rekao je da “u posljednje vrijeme postoji jasno ustaljivanje antisemitizma, rasizma i ksenofobije u Poljskoj i nadamo se da će poljska Vlada suzbiti ovu mržnju i da će oštro djelovati protiv nje”,prenio je AP.

Јevrejski lideri pisali su vođi vladajuće partije u Poljskoj Јaroslavu Kačinskom početkom avgusta u vezi sa svojim zabrinutostima, ali nisu dobili odgovor niti je dogovoren sastanak.

Objavio/la na 23:29. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-