PSCG upozorio na privremeno zatvaranje staza

pscg logoZbog posledica od požara kojim su zahvaćene staze u primorskom i centralnom dijelu Crne Gore, tokom avgusta na Lovćenu, Žijovu i Prekornici (požari i dalje traju u masivu Orjena, Luštice, Vrsute, Žijova i u NP Prokletije), u tim rejonima nije bezbjedno kretanje i boravak planinara i drugih korisnika, saopštio je Planinarski savez Crne Gore.

Shodno Zakonu o planinskim stazama čl. 19 stav 1, obavještavamo javnost i korisnike o privremenom zatvaranju planinarskih staza nacionalne i lokalne mreže u đelovima zahvaćenim požarima u masivu Orjena: Vratlo-prevoj Orjensko sedlo (staze broj 711, 716, 734), NP Lovćen: Krtsac–Međuvršje-Bostur (dio staze 751 i 759), Vrsute (staze broj 771 i 774), 689 mtb (Limljani), Prekornice: Radovče-Maglić-Kamenik (dio staze 465), Žijovo: Kržanja-Žijovo (staza 745), Karanfili: Alipašini izvori-Karanfil Ljuljaševića (staza 509) i Visitor: Limski most-Šarkinovići-Smetine (staza 550), piše na sajtu PSCG.

Na ovim dionicama staza su uništene markacije, oštećena je signalizacija, izgorjelo je drveće, prijeti opasnost od odrona kamenja, čime je sigurno kretanje ugroženo do saniranja posledica, remarkiranja i zamjene oštećene signalizacije, nakon konačne procjene štete, koja zahtijeva vremena i sredstava.

Tokom ove godine je uočeno neovlašćeno vođenje grupa na stazama koje nisu uređene kao i oštećenja infrastrukture na uređenim stazama, piše u saopštenju PSCG.

Objavio/la na 15:43. Objavljeno u Priča dana, Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-