Svjetski dan slonova

Popis slonova u Sri LankiŠirom svijeta organizacije za zaštitu životinja i zoo vrtovi obilježavaju danas 12. avgusta Svjetski dan slonova. Ovaj dan ustanovljen je kako bi se pozvalo na hitno reagovanje zbog opasnosti i rizika kojima su izloženi slonovi u azijski i afrički slonovi.

Prema nekim podacima broj slonova je opao za 62 odsto u poslednjih deset godina i procjenjuje se da mogu potpuno nestati do kraja naredne decenije.

Svakoga dana 100 slonova ubiju lovokradice u Africi, zbog kljova, mesa i drugih djelova tijela. U Aziji je glavni faktor ugrožavanja gubitak staništa, ali su i oni, takođe, meta lovokradica.

Kampanju za obilježavanja dana slonova pokrenuli su 2011. godine kanadski filmski stvaraoci Patricie Sims i Michael Clark iz Canazvest Pictures, i Sivaporn Dardarananda, generalni sekretar fondacije za zaštitu slona u Tajlandu, a zvanično je osnovana 12. avgusta 2012.

Svjetski dan slona danas podržava više od 65 organizacija divljih životinja i mnogi pojedinci u zemljama širom svijeta.

Objavio/la na 12:04. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2018 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-