Novi požar u NP Lovćen

sumski_pozarNovi požari na području Cetinja izbili su u Nacionalnom parku Lovćen i na Bukovici, saopšteno je iz Gradske uprave.
Najveći požari juče su bili na lokacijama iznad Bajica i prema Lovćenu, a danima gori i prema Ćeklićima, kod Trešnjeva i u naselju Građani.

Gradska uprava apelovala je da građani ne pale vatru na otvorenom prostoru i da vode računa o vremenskim i drugim okolnostima koje utiču na nastanak i širenje požara.

Pripadnicima Službe zaštite, koji više od mjesec dana u ekstremnim uslovima štite teritoriju Cetinja od požara izazvanih ljudskim faktorom, juče su se pridružile kolege iz Budve i Kotora.

Gašenje požara na području Cetinja otežavali su visoka temperatura, jak vjetar i nepristupačan teren, pa su iz Gradske uprave apelovali da građani, koji su u mogućnosti, pomognu pripadnicima Službe zaštite, prenosi Srna.

Objavio/la na 12:07. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2018 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-