Saniranje koje liči na eksploataciju šljunka

sljunak

Javlja: NVO Green Power

Iako je Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja uvelo moratorijum na eksploataciju šljunka i pijeska iz riječnih korita na odredjeno vrijeme, svjedoci smo da se se eksploatacija i dalje vrši u bjelopoljskoj opštini.

Komunalna policija iz Bijelog Polja se preko medija oglasila sa objašnjenjem da se tu radi sve po zakonu i da je Uprava za vode dozvolila hitnu sanaciju rječnog korita rijeke Lim, da bi se na vrijeme spriječila negativna posljedica jesenjih kiša, koje prouzrokuju porast vodostaja. Realizacija navedenih aktivnosti, kako su naveli, sprovešće se u periodu od 1. jula do 31.avgusta. Uprava za vode je formirala Komisiju, koja je u saradnji sa predstavnicima imenovanim od strane Opstine, obišla teren i sačinila izvještaj sa ocjenama i predlozima.

Pošto su građani Bijelog Polja svjedoci da se sanacija obavlja tamo gdje nikad nije imalo prijetnje od jesenjih kiša, pozivamo da javnosti dostave spisak ko su bili clanovi komisije koji su odredili gdje treba vrsiti sanaciju rijeke Lim i ko će nadgledati da li se sanacija vrši po izvještaju komisije.

I zašto taj posao ne vrši JKP “Lim”, već je dodijeljen privatnim firmama koje se bave eksploatacijom šljunka i pijeska.

Objavio/la na 14:18. Objavljeno u Čuj - viđi - javi. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2018 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-