Majke još danas mogu da podnesu zahtjev

Majke sa troje ili više djece kojima je, radi korišćenja naknada, njihovom voljom prestao radni odnos na neodređeno vrijeme, od 6. avgusta 2015. godine, imaju još danas pravo da podnesu zahtjev nadležnim centrima za socijalni rad, prenosi Mina.

“U skladu sa članom 2 Zakona o izvršenju Odluke Ustavnog suda od 19. aprila, korisnice naknade po osnovu rođenja troje ili više djece kojima je radi korišćenja tog prava njihovom voljom prestao radni odnos na neodređeno vrijeme, počev od 6. avgusta 2015. godine, imaju pravo na mjesečnu naknadu u zakonom utvrđenim iznosima, ako do 31. jula podnesu zahtjev nadležnim centrima za socijalni rad”, saopšteno je iz Ministarstva rada i socijalnog staranja.

Iz Ministarstva su kazali da će centri za socijalni rad raditi danas od osam do 20 sati, kako bi sve korisnice blagovremeno podnijele zahtjev za ostvarivanje tog prava.

Objavio/la na 15:39. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-