Obezbijeđen direktni prenos suđenja Mandiću, Kneževiću i ostalima

snimanjeTelevizija Crne Gore, nacionalni javni servis, i komercijalna TV Vijesti su najavile da će direktno prenositi suđenje optuženima za pokušaj nasilnog preuzimanja vlasti u Crnoj Gori 16, oktobra lanjske godine.

Predsjednica Vrhovnog suda Crne Gore Vesna Medenica je odlučila da suđenje bude prenošeno uživo posredstvom Radio difuznog centra (RDC).

Početak suđenja zakazan je za 19.jul.

“Za sve detalje u vezi preuzimanja signala, zainteresovane medijske kuće treba da se obrate direktno RDC-u”, navedeno je u saopštenju.

“Ovakvu odluku predsjednica Vrhovnog suda Crne Gore je donijela cijeneći da je neophodno da glavni pretresi u ovom predmetu budu praćeni uz audio-vizuelno snimanje tokom cijelog postupka, a imajući u vidu da je krivično-pravni slučaj koji se odnosi na događaj povodom koga se vodi krivični postupak protiv više lica, čiji zaštitni objekat su najvažnije društvene vrijednosti, i to ustavno uređenje i bezbjednost Crne Gore i dobra zaštićena međunarodnim pravom, a koji je pokrenuo najviši stepen interesovanja javnosti, te uvažavajući princip prava na pravično suđenje i garanciju javnosti sudskih postupaka, pa s tim u vezi nužnost obavještavanja javnosti o krivičnim postupcima, kao i potrebe medijskog izvještavanja o radu sudova, kroz koje se ostvaruje uvid u funkcionisanje krivičnog pravosuđa i doprinosi pravednosti sudskih postupaka”, saopšteno je iz kabineta predsjednice Vrhovnog suda.

Pred sudom će se naći lideri opozicionog Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević, Mandićev vozač Mihailo Čađenović i devet srpskih državljana, među kojima je i bivši šef srpske Žandarmerije Bratislav Dikić.

Specijalno državno tužilaštvo je optužilo i dvojicu ruskih državljana, Edvarda Šišmakova i Vladimira Popova, ali oni nijesu u domašaju crnogorskog pravosuđa.

Grupa državljana Srbije, medju kojima je i Dikić, negirala je na pripremnom ročištu 24. maja u Podgorici bilo kakvu umiješanost u spriječenu zavjeru.

Umiješanost su negirali i čelnici Demokratskog fronta Mandić i Knežević.

Objavio/la na 14:03. Objavljeno u Priča dana, Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2018 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-