Kovačević: Moguće stacioniranje NATO trupa u Crnoj Gori

filip-kovacevicKotoranin dr Filip Kovačević, gostujući profesor geopolitike na Univerzitetu San Franciska u Kaliforniji, kaže da postoji velika vjerovatnoća da zbog jakog protivljenja građana crnogorska Vlada i njeni inostrani mentori planiraju dalje zaoštravanje unutrašnje političke situacije u zemlji, što bi u dovelo do stacioniranja NATO trupa u Crnoj Gori.

“Znajući da je protivljenje građana još dosta jako, mislim da postoji velika vjerovatnoća da crnogorska vlada i njeni inostrani mentori planiraju dalje zaoštravanje unutrašnje političke situacije kako bi u jednom trenutku pozvali NATO da reaguje da tobože zaštiti stabilnost i mir u zemlji. Taj scenario bi doveo do stacioniranja stotina trupa NATO-a u Crnoj Gori, što je, bez sumnje, velika potreba NATO struktura da bi se još čvršće ukorijenile na Balkanu. U isto vrijeme, bile bi uništene bilo kakve mogućnosti za ekonomski iskorak Crne Gore jer bi, na primjer, turistička privreda bila potpuno devastirana. To je i jeste suština strategije atlantističkih centara moći za periferne regione NATO imperije — konstantna nestabilnost i strah — jer se jedino tako stanovništvo može držati pod kontrolom”, rekao je Kovačević u intervjuu za Sputnik.

Objavio/la na 08:31. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2018 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-