Rusija obustavlja uplate u budžet Savjeta Evrope

Rusija obustavlja uplate u budžet Savjeta Evrope, obavijestio je danas njen ministar inostranih poslova Sergej Lavrov generalnog sekretara Savjeta Evrope Torbjona Jaglanda, saopšteno je u Moskvi.

Lavrov je u telefonskom razgovoru rekao Jaglandu da Rusija više neće uplaćivati novac u budžet Savjeta Evrope dok se delegaciji Rusije ne vrate sva njena prava u toj organizaciji.

Rusko Ministarstvo inostranih poslova je u drugom sapštenju navelo da se “pogoršala situacija” u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope i da se nastavlja “kampanja progona” poslanika koji žele normalizaciju odnosa s Rusijom, prenosi Beta.

Rusija ima 18 poslanika u Parlamentarnoj skupštini te najstarije evropske organizacije, a pravo glasanja im joduzeto jer je Rusija aprila 2014. godine anektirala ukrajinsko poluostrvo Krim na Crnom moru. Tada su Rusije uvedene sankcije.

Ruski poslanici od tada ne učestvuju na zasijedanjima.

Objavio/la na 18:05. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-