Dubrovnik:Usvojena završna deklaracija SEECP

Šefovi država i vlada zemalja članica Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi (SEECP) potpisali su danas u Dubrovniku zajedničku deklaraciju u kojoj se ističe da evropska integracija neće biti završena sve dok sve zemlje učesnice Procesa ne postanu dio Evropske unije.

“Uvjereni smo da evropska integracija neće biti završena sve dok svi učesnici SEECP-a ne postanu dio EU”, piše u tekstu deklaracije, prenosi Hina.

U izjavi se članovi procesa pozivaju na sprovođenje reformi u duhu saradnje i dobrosusjedskih odnosa. Takođe se izražava i puna podrška euroatlantskim težnjama zemalja koje su na tom putu, a poziva se i na saradnju u razmjeni informacija u borbi protiv terorizma i radikalizacije.

Potpisnici takođe izražavaju punu podršku ekonomskoj saradnji, rastu i razvoju.

Među učesnicima samita bili su predsjednici Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, Srbije Aleksandar Vučić, Slovenije Borut Pahor, Crne Gore Filip Vujanovć, Kosova Hašim Tači, član predsjedništva BiH Mladen Ivanić, kao i predsjednici Makedonije i Bugarske Đorđe Ivanov i Bojko Borisov.

Hrvatska je danas završila jednogodišnje predsjedavanje Procesom koje sada preuzima Slovenija

Objavio/la na 23:59. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-