Konjević: Kako je dato dva miliona eura Montenegro erlajnsu?

Specijalno državno tužilaštvo što prije treba da pokrene istragu o dodjeljivanju državne pomoći Montenegro erlajnsu od dva miliona eura od čega je najznačajniji dio iskorišćen za vraćanje kredita Prvoj banci, kazao je poslanik SDP Raško Konjević na današnjoj konferenciji za novinare.

Državna pomoć ovoj kompaniji dodijeljena je prije dvije sjednice Vlade, odlukom koja je označena tajnom.

Konjević je podsjetio da Montenegro erlajns državi duguje više od 15 miliona eura za poreze, od čega je 70 odsto odnosi za poreze i doprinose zbog čega štetu trpe zaposleni, da Aerodromima Crne Gore duguju 18 miliona eura što ugrožava poslovanje tog preduzeća, kao i da godinama posluju sa gubitkom i da je dovedena pred stečaj.

On je naveo da je Vlada prošle godine u junu pokušala da dodijeli državnu pomoć od 600 hiljada eura ovoj kompaniji, i podjestio da je on tada kao ministar finansija u prelaznoj Vladi tražio mišljenje Komisije za državnu pomoć.

“Tada je iz komisije odgovoreno da je dodijeljivanje nove državne pomoći Montenegro erlajnsu nezakonito. Isti je slučaj i sada a nijesu ni tražili mišljenje komisije”, kazao je Konjević.

“Da li nam treba avio kompanija kojem će građani svako malo davati milione eura, u periodu kada Vlada smanjuje socijalne naknade. Koji je tu javni interes? O tome treba da priča struka i javnosti da odgovore”, kazao je Konjević, prenose Vijesti.

On je podsjetio da je Vlada odbila da kompaniji prihvati reprogram poreskih obaveza zbog toga što bi i to bila državna pomoć, kao i da je ministar finansija tada kazao da će protiv svih dužnika koji ne podnesu zahtjev za reprogram ili im on ne bude prihvaćan pokrenuti mjere prinudne naplate.

Objavio/la na 16:41. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

1 komentar za “Konjević: Kako je dato dva miliona eura Montenegro erlajnsu?”

  1. Dragan Dragovic

    Mnogo davno je to bilo kada mi je Mr. Hopkins, stariji gospodin iz Velike Britanije ( grad Cambridge ) rekao : Najbolji način da uništiš nekoga, ko ne zna da “ radi “ sa novcem, jeste da mu pozajmiš novac. Za mene, koji sam dolazio iz “ tvrdog” jednopartijskog komunističkog sistema, takva izjava je bila prilično glupa – što sam mu, svakako i rekao, našto se on široko nasmijao i dodao : Samo prati zemlju odakle dolaziš i sam ćeš se uvjeriti u ove riječi.
    Prošao je drug Tito, Ante Marković, Milošević,….došao je Djukanović, i tako, posle mnogo, mnogo ( burnih i krvavih ) godina, u Crnoj Gori se pojavila Prva Banka, koja je ( za razliku od drugih banaka ) širom otvorila vrata svima onima koji nisu znali da “ rade” sa novcem, a koji su bili : Vlada, dio Vlade, u dobrim i veoma dobrim odnosima sa vrhom Vlade, i dodao bih još : dovoljno naivni, hrabri i ludi da krenu da kupuju nekretnine po Crnoj Gori, a za uzvrat da ostavljaju Prvoj Banci hipoteke na tu i na neku svoju nekretninu, čija je cijena ( po zvaničnim papirima kod Prve Banke ) bila prilično manja od njihove realne vrijednosti. I tako, (moglo bi se slobodno reći ) potpuno legalno, Prva Banka je postala vlasnik “pola” Crne Gore ( našto bi moj kum dodao : i to onog mnogo vrednijeg dijela Crne Gore ). Volio bih sada da mogu da sretnem Mr.Hopkinsa, koji ( još od vremena Miloševića, i to još iz onog doba “ vas niko nesme da bije “ ), odavno već “ ore nebeske njive”, dakle, volio bih da ga vidim i da mu se izvinim i kažem : Trebalo mi je mnogo, mnogo godina da se sam uvjerim u one vaše riječi, koje glase : “Najbolji način da uništiš nekoga, ko ne zna da “ radi “ sa novcem, jeste da mu pozajmiš novac”.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2018 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-