Dan:“Škaljarci” i “kavčani” nepoželjni u Srbiji

persona non grataVođama „škaljarskog” i „kavačkog” klana zabranjen je ulazak u Srbiju, a na listi nepoželjnih se našlo 20 imena pripadnika kriminalnih klanova iz Crne Gore, potvrđeno je Danu iz MUP-a Srbije.

Na spisku osoba kojima je zabranjen ulazak su, između ostalih, Jovica Vukotić, Igor Vukotić, Igor Dedović, Slobodan Kašćelan, Radoje Zvicer, Filip Korać i Dragoljub Ćetković.

Kako je listu potvrđeno, na spisku je pet osoba iz Bara, kao i po tri lica iz Budve i Herceg Novog. Uprava kriminalističke policije Srbije je dostavila svim ispostavama u zemlji dokument sa imenima visokorizičnih osoba kojima je iz bezbijednosnih razloga zabranjen ulazak u tu zemlju.

Iz MUP-a Crne Gore je listu potvrđeno da i oni imaju spisak nepoželjnih kriminalaca iz Srbije kojima će biti zabranjen ulazak.

“Operativni podaci govore da su pripadnici dva zaraćena klana iz Crne Gore bježali u Srbiju, gdje su nalazili utočište kod svojih ortaka. Zbog bojazni da se sukobi prenesu na ulice Beograda i Novog Sada, gdje najčešće borave kad su u Srbiji, donesena je interna odluka o zabrani ulaska u zemlju”, dodaje sagovornik iz MUP-a Srbije.

Na spisku MUP-a Srbije se nalaze i neke osobe iz BiH koje se dovode u vezu sa kriminalnim klanovima iz Crne Gore. Radi se o osobama za koje postoje saznanja da su učestvovala u izvršenju i logistici nekoliko mafijaških obračuna u Srbiji, čak i da su plaćene likvidacije izvršavali za oba zaraćena klana.

Osobe koje se nalaze na spisku ako se pojave na granici neće biti uhapšene. Njima će, nakon provjere biti saopšteno da su nepoželjni u Srbiji i da im se onemogućava ulazak u tu zemlju. To važi u slučaju da i iz Crne Gore ili bilo koje druge zemlje pokušaju da uđu u Srbiju.

Objavio/la na 11:39. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2018 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-