Balkan traži ukidanje rominga

Ministri zaduženi za telekomunikacije iz Srbije, BiH, Crne Gore i Makedonije postigli su danas dogovor da Evropskoj komisiji upute pismo u kome traže da se odluka o ukidanju rominga u zemljama EU proširi i na ove četiri zemlje.

U toku dana trebalo bi da bude usaglašen sadržaj i tekst pisma koje će biti upućeno potpredsjedniku Evropske komisije za jedinstveno digitalno tržište Andrusu Ansipu, saopšteno je iz Ministarstva trgovine turizma i telekomunikacija Srbije, prenosi Srna.

Pismo će potpisati ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić, ministar komunikacija i transporta BiH Ismir Јusko, ministar ekonomije Crne Gore Dragica Sekulić i ministar za informaciono društvo i administraciju Makedonije Damjan Mančevski.

Ljajić je podsjetio da je slična inicijativa pokrenuta prije dvije godine, ali da ona tada nije prihvaćena. On je naglasio da su Srbija, BiH, Crna Gora i Makedonija prije tri godine potpisale sporazum o međusobnom snižavanju cijena rominga, zahvaljujući kojem se već tri godine postepeno snižavaju cijene usluga rominga u regionu.

Objavio/la na 16:26. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2018 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-