ANIMA pita: Koliko ima ratnih silovatelja iz Crne Gore?

silovanje, ilustracijaPovodom 19. juna, Međunarodnog dana borbe protiv seksualnog nasilja, ANIMA- Centar za žensko i mirovno obrazovanje iz Kotora je postavio pitanje na koje se još čeka odgovor: “Koliko ima ratnih silovatelja iz Crne Gore?”

“Od 1992-1995. godine na prostoru BiH, prema podacima, silovano je više od 20.000 hiljada žena, djevojaka, djevojčica i muškaraca. Danas, nakon 25 godina, o ovim zločinima se malo govori. Za ćutanje o ovim zločinima odgovorne su politike, vlast, društvena zajednica i sistem institucija. Žrtve ovih zločina još uvjek su bez suštinske podrške. Pravda je nezadovoljena a žrtve trpe psihološko i socijalno nasilje, što su pokazala i svjedočenja žena o ovom zločinu na Ženskom sudu u Sarajevu 2015,”, podsjeća ANIMA u saopštenju za javnost .
ANIMA podsjeća i na činjenicu da je Crna Gora bila aktivna učesnica ratova na prostoru bivše Jugoslavije i da se o ovim zločinima u Crnoj Gori ne govori, da se ne utvrđuju činjenice o krivičnoj odgovornosti onih koji su u ime države ratovali i silovali u BiH i na ostalim ratištima.

Objavio/la na 13:44. Objavljeno u Priča dana, Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2018 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-