Bugarski državljani prodavali bebe u Grčkoj

Osnovni sud u Burgasu osudio je troje bugarskih državljana, dvojicu muškaraca i jednu ženu, za krijučarenje trudnica u Grčkoj s ciljem preprodaje njihovih beba.

Mehmed A. (47) i Jordan A. (50) iz grada Kameno osuđeni su na maksimalnu kaznu za ovakvo krivično djelo od po 10 godina zatvora i kaznu od po 25.000 eura.

Supruga jednog od njih Slavka A. osuđena je na šest godina zatvora i 15.000 eura novčane kazne, prenijeli su bugarski mediji.

Sud u Burgasu odredio je za saučesništvo tri godine zatvora Rusiju H, uslovno na pet godina, i novčanu kaznu od 7.500 eura.

Krivična djela izvršena su između 2008. i 2010. godine, a suđenje je počelo 2014. godine.

Presuda nije pravosnažna i može se uložiti žalba Okružnom sudu u Burgasu, prenosi Srna.

Bugarsko specijalno tužilaštvo prije desetak dana započelo je opsežnu istragu protiv 29 svojih državljana, uglavnom iz grada Kameno, nakon što je grčka policija razotkrila novi lanac za prodaju beba u Grčkoj.

U Grčkoj se, prema informacijama nevladinog sektora, prodaju uglavnom bugarske bebe romskog porijekla i to po cijeni od 5.000 eura, od čega 3.000 eura pripada krijumčarima.

Objavio/la na 12:41. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2018 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-