Hajduković moli predsjednika Vujanovića za referendum

Dragan HajdukovicCrnogorski naučnik Dragan Hajduković je uputio otvoreno pismo predsjedniku Crne Gore Filipu Vujanoviću u kome ga moli da, u skladu sa članom 93 Ustava, najhitnije uputi Skupštini Crne Gore predlog za održavanje referenduma o članstvu Crne Gore u NATO.

“Znam da zakon i Ustav dozvoljavaju da odluku o ulasku Crne Gore u NATO pakt donese Skupština Crne Gore bez održavanja državnog referenduma. Međutim, moram postaviti pitanje, da li je prihvatljivo da Skupština, iako joj to zakon dozvoljava, donese odluku za koju zna da je protiv volje velike većine građana, ili bar postoji sumnja da je protiv volje većine građana. Pošto zakon i Ustav podjednako dozvoljavaju obije mogućnosti, i odluku u Skupštini i odluku na referendumu, u situaciji kada je vrlo vjerovatno da su volja Skupštine i volja građana različiti, jedini demokratski izbor je Referendum”, napisao je Hajduković.

Objavio/la na 13:22. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2018 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-