Dojče banka kažnjena 150 miliona dolara

Američke Federalne rezerve (Fed) naložile su njemačkom bankarskom gigantu, Dojče banci, da plati više od 150 miliona dolara novčane kazne zbog loše prakse u deviznom poslovanju i slabe kontrole.

Američka jedinica Dojče banke mora da plati 136,9 miliona dolara na ime “rizičnog i neodgovornog postupanja” na deviznim tržištima, saopštio je Fed, koji reguliše rad bankarskog sektora u SAD, izvještava agencija Frans pres.

Kompanija “nije uspjela da otkrije i pozabavi se time što su njeni trgovci koristili prostor za elektronsko četovanje da bi komunicirali s konkurentima o njihovim trgovinskim pozicijama”, navela je američka centralna banka.

Fed je takođe izrekao novčanu kaznu Dojče banci u iznosu od 19,7 miliona dolara zato što se u poslovanju nije pridržavala Vokerovog pravila, koje zabranjuje bankama određene vrste ulaganja sa vlastitih računa, prenosi Tanjug.

Dojče banci, najvećoj u Njemačkoj, Fed je naredio da poboljša nadzor i kontrole koje se odnose na trgovanje valutama i na Vokerovo pravilo.

Objavio/la na 11:30. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2018 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-