MVP odgovorio Moskvi

Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore odbacilo je večeras kao neutemeljene optužbe Kremlja o „antiruskoj histeriji” u Crnoj Gori.

“Nije zabilježen nijedan slučaj da je bilo koji ruski biznismen ili turista doživio neprijatnost u Crnoj Gori, niti u našoj zemlji postoji bilo kakav vid neprijateljskog raspoloženja prema ruskom narodu. U to mogu da se uvjere hiljade ruskih građana koji i na današnji dan borave u našoj zemlji”, navodi se u reagovanju crnogorskog Ministarstva vanjskih poslova.

Ministarstvo je reagovalo na stavove koje je ranije danas na konferenciji za medije saopštila portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.

Ona je ocijenila da se u Crnoj Gori u poslednjih nekoliko godina “razvio neprijateljski stav prema ruskim građanima” i za to optužila crnogorske poltičke lidere, koji “žele da se dodvore Zapadu”.

Crnogorsko ministarstvo je navode Kremlja nazvalo manipulacijom i nastavkom specijalnog medijskog rata “koji se iz Moskve vodi protiv Crne Gore, sa svima dobro poznatim motivom opstrukcije priključenja Crne Gore NATO savezu.”

“Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore navodi da će sve odluke o budućnosti naše zemlje samostalno i suvereno donositi Vlada i Skupština Crne Gore, u skladu sa Ustavom, sviđalo se to Moskvi ili ne”, zaključuje se u saopštenju.

Ruska turistička organizacija demantovala je ranije danas navode Ministarstva spoljnih poslova da je u Crnoj Gori neprijatna situacija za Ruse i da treba da se čuvaju mogućih provokacija, navodeći da ne vide realne povode za takve tvrdnje.

Portparolka Turističke organizacije Rusije Irina Tjurina izjavila je Intefaksu da turističke firme koje rade u Crnoj Gori nisu primijetile bilo kakve negativne situacije prema Rusima i da, nasuprut, Crna Gora rado očekuje ruske turiste.

Objavio/la na 21:41. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2018 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-