Većina Amerikanaca ne odobrava Trampov rad

Skoro 60 odsto Amerikanaca ne odobrava rad Donalda Trampa kao predsjednika SAD, pokazuje ankete Asošiejted presa i agencija za istraživanja NORC sprovedena pet dana prije i poslije neuspjeha administracije da izmijeni zakon o zdravstvenoj zaštiti, donijet u vrijeme predsjednika Baraka Obame.

Trampova politika vezana za zdravstvenu zaštitu je najgore ocijenjena u anketi, ali polovina ispitanih podržava njegovu ekonomsku politiku.

Na pitanje kako ocjenjuju Trampov dosadašnji rad, 42 odsto je odgovorilo pozitivno a 58 odsto negativno. Negativna ocjena je preovladjujuća među demokratama (skoro 90 odsto) i neopredijeljenima (više od 60 odsto) dok je 80 odsto republikanaca pozitivno ocijenilo predsjednika, prenosi Beta.

Oko 62 odsto ispitanih ne odobrava kako Tramp rukovodi pitanjem zdravstvene zaštite. Rejting je takođe nizak u vezi sa spoljnom politikom (58 odsto ne odobrava), imigracijom (54 odsto), budžetskim deficitom (54 odsto) i porezima (54 odsto).

Polovina ispitanih odobrava Trampovu ekonomsku politiku dok je onih koji se ne slažu 48 odsto. Sličan odnos je i prema Trampovom predlogu za sudiju Vrhovnog suda (50-49).

Objavio/la na 13:53. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-