Voda s Arktika za bogate

Svalbardi vodaNorveška kompanije se nada da će da zaradi prodajom vode visoke klase od topljenog leda sa Arktika, a kompanija posebno cilja tržište muslimanskih zemalja, prenose Novosti.

Novi brend ‘Svalbardi’ iz Norveške pokušava da osvoji srca ekstravagantnih bogataša, koji su spremni da plate 100 dolara za flašu vode.

Ideja za ovaj luksuzni proizvod je nastala kada je norveško-američki preduzetnik i bivši analitičar Volstrita Džamal Kuerešibio odmarao na Svalbard arhipelagu. Danas se on bavi flaširanjem vode u blizini Longjira, glavnog grada ove norveške prekomorske teritorije.

“Visoka cijena odražava značaj dobre priče i ekskluzivnosti, budući da Svalbardi, koji se proizvodi i puni na 79. sjevernoj paraleli, očigledno nije samo još jedna flaša vode. Inače, u vodi iz glečera nema ništa posebno što bi je izdvajalo od drugih. Mi smo po tom pitanju iskreni i ne želimo nekog da prevarimo”, izjavio je koinvestitor Terje Aunevik u izjavi koju je prenio Sputnik.

Prema njegovoj ocjeni, voda visoke klase je trenutno jedan od najbrže rastućih segmenata tržišta pića na svijetu. Ipak, za skupe proizvode su potrebni kupci koji mogu da ih priušte. To je razlog zašto se kompanija fokusira na tržišta muslimanskih zemalja.

“Postoji oko 1,5 milijarda muslimana u svijetu koji u osnovi ne piju alkohol. To je zapravo veliko tržište za bezalkoholna pića koji se mogu koristiti za specijalne prilike”, kaže Aunevik.

‘Svalbardi’ je već na udaru ekoloških aktivista. Samo se jedna od pet flaša ove kompanije reciklira. Kritika uključuje i etička pitanja, jer mnogi vjeruju da nije u redu da zaradite novac podajući vodu iz jedne od najnetaknutih oblasti na svijetu, dok milioni ljudi žive bez pristupa čistoj vodi.

S druge strane, ‘Svalbardi’ se priznaje nulta emisija štetnih gasova. Kompanija navodno podržava veliki broj projekata zaštite životne sredine koji uključuju i napore da promoviše dostupnost čiste vode u Ugandi.

Objavio/la na 07:21. Objavljeno u Zanimljivosti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2018 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-