Preminuo milijarder Rokfeler

Milijareder Dejvid Rokfeler preminuo je danas u 102. godini u Njujorku, javila je agencija AP.

Rokfeler je jedan od najbogatijih ljudi na svijetu, ali je i jedan od namoćnijih koji je nekoliko puta objavio da upravo on stoji iza novog svjetskog poretka.

Prema podacima časopisa Forbes, vrijednost njegove imovine je oko dvije milijarde dolara.

Rođen je 12. juna 1915. godine u Njujorku, i najmlađi je od šest sinova Džona Rokfelera Mlađeg, sina Džona D. Rokfelera seniora, osnivača naftne kompanije „Standard oil“.

Njegova porodica bogatstvo duguje upravo ovoj kompaniji, koja je zbog protivzakonitog stvaranja monopola 1911. godine, odlukom vlasti SAD, bila prisilno podijeljena na 34 kompanije.

Dejvid Rokfeler je hazarski Jevrej i bio je najstariji živi predvodnik svog hazarskog plemena Rokfeler.

Godine 1954. pokrenuo je Bilderberg grupu, gdje do danas neprikosnoveno odlučuje o pozivanju novih članova, a 1973. godine osnovao je Trilateralnu komisiju. Uticaj tih udruženja na svjetska kretanja je velik, ali ne do kraja prepoznatljiv.

Prije dvije godine izvršio je šestu transplataciju srca, što je bilo sedmo srce sa kojim je živio od svog rođenja. Tada je rekao da ima namjeru živjeti 200 godina.

Objavio/la na 17:29. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2018 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-