Od ponoći jeftinije gorivo

jeftinije_gorivoSve vrste goriva u Crnoj Gori od ponoći će biti niže četiri i pet centi, saopšteno je agenciji Mina-business iz Ministarstva ekonomije.

Litar eurosupera 95 i 98 u naredne dvije sedmice biće jeftiniji pet centi i koštaće 1,24 eura, odnosno 1,28 eura.

Litar eurodizela pojeftiniće četiri centa na 1,12 eura.

Lož ulje za veleprodaju biće jeftinije pet centi i koštaće 1,09 eura, a za grijanje četiri centa i iznosiće 82 centi.

Posljednje promjene cijena goriva bile su 10. januara, kada su sve vrste poskupile 12 do 16 centi, jer je u obračun ušla akciza na gorivo, u skladu sa izmjenama i dopunama Zakona o akcizama.

Maksimalne maloprodajne cijene goriva u Crnoj Gori usklađuju se svakog drugog ponedjeljka u zavisnosti od promjene cijena naftnih derivata na međunarodnom tržištu (Mediterranean Platt’s Ground) i valutnog odnosa eura i američkog dolara.

Iz Ministarstva su saopštili da će se, saglasno Uredbi o načinu obrazovanja maksimalnih maloprodajnih cijena naftnih derivata, naredni obračun obaviti 3. aprila, a eventualno izmijenjene vrijednosti naftnih derivata važiće od 4. aprila.

Objavio/la na 13:12. Objavljeno u Priča dana, Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2018 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-