Ugledni psihijatar: Tramp nije mentalno bolestan

Izvještaji koji upućuju na to da aktualni predsjednik SAD Donald Tramp ima narcistički poremećaj ličnosti ili čak maligni narcizam, netačna su i dovode javnost u zabludu, smatra jedan od vodećih svjetskih psihijatara, profesor emeritus na univerzitetu Djuk (Duke) dr Allen Frances.

“Većina dosadašnjih dijagnoza koje bih ocijenio amaterskima pogrešno predsjedniku Trampu pripisuje narcistički poremećaj ličnosti. S obzirom na to da sam ja jedan od autora obilježja i kriterija kojima se definiše taj poremećaj, mogu reći da ih predsjednik Trump ne ispunjava”, napisao je Frances u pismu listu Njujork tajms.

Ugledni stručnjak kaže da Tramp može “biti narcis svjetske klase”, ali da ga to ne čini mentalnim bolesnikom”. On dodaje da mu to ne uzrokuje psihičke tegobe nužne za dijagnosticiranje mentalnog poremećaja, prenosi portal Index.hr.

Objavio/la na 13:39. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2018 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-