Marković:Teško da ćemo povući odluku o smanjenju naknada

Premijer Duško Marković poručio je danas majkama koje štrajkuju da će Vlada teško povući odluku o smanjenju naknada, ali da će pokušati da im nadokandi preko drugih modela socijalne politike, kao što je dječji dodatak ili posebne naknade za treće i četvrto dijete.

“Vlada bi bila neozbiljna ako bi poslije samo mjesec mijenjala svoju odluku, koju nijesmo donijeli nepromišljeno, već na osnovu ozbiljne analize i da sada samo na osnovu zahtjeva koji se ultimativno saopštavaju ispred zgrade Vade mijenja zakonodavni pristup i ugrožava makroekonomsku i finansijsku stabilnmost”, poručio je Marković.

Marković je u intervjuu TV Vijesti rekao da su u Vladi spremni da već u utorak ili srijedu razgovaraju sa koordinacionim odborom žena, ali ne “na principu ultimatuma”.

Majke koje su ispred Vlade protestovale zbog smanjenja naknade sa za majke sa troje i više djece sa 336 eura na 264, i sa 192 na 144 eura prekinule su protest.

Sačekaće utorak ili srijedu kako bi saslušale ishod razgovora njihovih predstavnika sa ministrom rada Kemalom Purišićem i finansija Darkom Radunovićem.

Ako do tada ne dobiju odgovor ponovo će se, kako su najavile, okupiti i poručile su da se neće povlačiti dok ne bude povučena odluka o smanjenju naknada majkama sa troje i više djece, prenose Vijesti.

Objavio/la na 17:57. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2018 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-