DF podnio krivične prijave protiv Brajovića i Škrelje

Lideri DF-a, Andrija Mandić i Milan Knežević predali su krivičnu prijavu Vrhovnom državnom tužilaštvu (VDT) protiv Ivana Brajovića i Luiđa Škrelje.

Lideri Demokratskog fronta su predali krivičnu prijavu Vrhovnom državnom tužilaštvu protiv Ivana Brajovića i Luiđa Škrelje zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivična djela zloupotreba službenog položaja i falsifikovanje službene isprave.

Prijava je predata zbog, kako se navodi, brojnih nepravilnosti i nezakonitosti u postupku ukidanja imuniteta Mandiću i Kneževiću, o čemu je Skupština odlučivala.

U krivičnoj prijavi se traži hitno postupanje VDT-a u ovom slučaju, imajući u vidu da su Brajović i Škrelja, kao predsjednici Skupštine i Administrativnog odbora, u više navrata i u kontinuitetu, počinili niz krivičnih djela, prenosi Mina.

“Počev od prihvatanja zakonski neutemeljenog zahtjeva Glavnog specijalnog tužioca, zakazivanja sjednice mimo poslovničke procedure i falsifikovanja službene zabilješke-Izvještaja Administrativnog odbora, na osnovu čega je Skupština donijela odluku o davanju odobrenja za krivično gonjenje i određivanja pritvora”, kaže se u prijavi.

Ocjenjuje se da je kompletna procedura oko ukidanja imuniteta sprovedena mimo pravne procedure, a stvarna namjera postupka bila je nezakonito lišenje slobode lidera DF-a i to bez ijednog dokaza, postojanja osnova sumnje ili čak indicija koje ih dovode u vezu sa izrežiranim državnim udarom.

Iz DF su najavili da će pokrenuti postupak ocjene ustavnosti i zakonitosti odluke Skupštine Crne Gore o davanju odobrenja za krivično gonjenje Mandića i Kneževića.

“Očigledno je da je donesena suprotno pravnim propisima i uz vršenje krivičnih djela od predsjednika Skupštine i predsjednika Administrativnog odbora i da je kao takva pravno ništavna i neobavezujuća”, kaže se u saopštenju.

Objavio/la na 18:15. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2018 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-