Do 20. marta moguća registracija nelegalnog oružja

Zakonom o oružju crnogorskim građanima je omogućeno da registruju oružje bez dokaza o porijeklu, do 20. marta ove godine, saopštili su iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

“Naime, mogu da prijave posjedovanje oružja koje drže nezakonito i da podnesu zahtjev za izdavanje oružnog lista u kojem će dati tačne podatke o oružju. Osim registracije, oružje se može onesposobiti ili prijaviti policiji radi predaje državi na raspolaganje”, pojašnjava se u saopštenju MUP-a, prenosi Mina.

Oni ističu da se protiv građanina koji postupi na navedeni način ne pokreće krivični postupak.

Iz MUP-a su kazali da je od 19. marta 2015. godine, predato 1.270 zahtjeva za registraciju oružja koje su građani držali nezakonito.

“Krivičnim zakonikom propisano je da ko neovlašćeno nabavlja, nosi ili drži vatreno oružje čija je nabavka i držanje dozvoljena, da će se kazniti zatvorom od tri mjeseca do tri godine, a za oružje čija je nabavka zabranjena do pet godina”, podsjetili su iz MUP-a.

Objavio/la na 20:52. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2018 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-