Leyden: Tramp i Brexit početak kraja desnice

by | jan 23, 2017 | Novosti | 0 comments

Brexit i izbor Donalda Trampa donijeće neke velike promjene, kaže Peter Leyden, osnivač i izvršni direktor Reinventa te autor nekoliko knjiga. “Neke promjene će možda biti strašne, ali nekima bismo se trebali radovati. Do oba ova događaja doveo je strah od budućnosti i pogrešna interpretacija onoga što se s nama događa. Obje će biti kratkoročno haotične, ali će ubrzati promjene koje trebaju stići veoma brzo”.

Sljedećih četiri do osam godina dovešće do velike promjene u politici, i to na lijevo.

Leyden kaže, kako prenosi portal Index.hr, da se svijet nalazi u relativno ranim fazama tranzicije prema civilizaciji 21. vijeka, pri čemu bi ovo relativno rano značilo otprilike jednu trećinu. Ta je tranzicija gotovo neizbježna, što bi značilo da se može izbjeći samo u slučaju nekih katastrofalnih političkih odluka.

Prema njegovom mišljenju, tri su karakteristike te civilizacije: Prvo, pokretaće je digitalne tehnologije, sa sve više međusobno povezanim kompjutera. Drugo, biće u potpunosti globalna i djelovati na čitavu planetu. Treće, moraće biti održiva, u svojem korištenju energije i učinku na planetu.

0 Comments

Submit a Comment