Prva ‘Podgorička desetka’ opravdala očekivanja

Javlja: Ekomen

Podgorica-rekreativnatrkaPrva Podgorička desetka – rekreativna trka na 10 kilometara koja se organizovala na brdu Gorica, u organizaciji Triatlon kluba Podgorica, Sportsko-rekreativnog društva ”Ekomen” i Sekretarijata za kulturu i sport Podgorice, u potpunosti je opravdala očekivanja i već pokazala da ovaj događaj treba da postane tradicionalan.

Za trku se prijavilo preko 150 učesnika iz čitave Crne Gore, ali i zemalja iz okruženja, dok je kroz cilj nakon 10 istrčanih kilometara prošlo ukupno 116 takmičara. Trka je pored profesionalnih sportista, amatera i rekreativaca, okupila veliki broj gledalaca, pa se danas na brdu Gorica našlo više od 300 ljudi, starih i mladih, koji su posljednji dan u nedjelji iskoristili da uživaju u prirodi koju brdo Gorica nudi.

U muškoj konkurenciji u apsolutnoj kategoriji najbolji je, očekivano, bio Dragoljub Koprivica iz Atletskog kluba „Mornar“ iz Bara sa vremenom 34:38 minuta, drugi je bio Miloš Mikić (36:02), dok je treći bio Miloš Dragović (36:11).

Ni u ženskoj konkurenciji nije bilo iznenađenja. Prvo mjesto u apsolutnoj kategoriji osvojila je Slađana Perunović iz Atletskog kluba „Nikšić“, sa vremenom 38:23 minuta. Druga je bila Vesna Pavlićević (45:28), dok je treće mjesto pripalo Radi Miladinović (47:25).

Priznanje za najmlađeg učesnika dobio je Đorđije Marković, dok je najmlađa učesnica bila Jelena Miladinović. Takođe, najstariji takmičari koji su sa uspjehom završili trku su zavrijedili posebna priznanja i to: u muškoj konkurenciji Branislav Stijepović, i u ženskoj konkurenciji Rada Miladinović.

Nagrade najboljima uručili su promoter trke, trinaestogodišnji Martin Marković, kao i prodekan za naučno istraživački rad i saradnju sa biznis zajednicom Ekonomskog fakulteta UCG, doc. dr Mijat Jocović.

Učešće u trci je bilo besplatno, a sve zahvaljujući prijateljima trke koji su prepoznali značaj ovog događaj i to: Štamparija Grafo Press, Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada, Avanturistički park Podgorica, Bajkeraj, Revita, Doding d.o.o i Kopirnica Student.

Objavio/la na 19:18. Objavljeno u Čuj - viđi - javi. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2018 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-