Vest: Tužno nasljeđe Baraka Obame

Obama“Doba Baraka Obame možda je bilo i posljednje razdoblje kad smo se mogli odmaknuti od neoliberalizma. Naš svijet je ugušen zabavnim brendovima i aktivnostima koje nemaju veze s istinom, poštenjem ili dugoročnim preživljavanjem planeta. Svjedoci smo post-moderne verzije gangsterizacije svijeta”, napisao je za Gardijan Kornel Vest, autor i profesor javne filozofije na Harvardu.

On podsjeća na to da su Edvard Snouden, Čelsi Mening i drugi koji su otkrili istinu demonizovani, “a zločini koje su razotkrili uopšte nijesu spominjani”.

“Obamin nedostatak hrabrosti da se suoči s kriminalcima s Vol Strita i napadi bespilotnim letjelicama doveli su do rasta desnog populizma kod kuće i islamističkih pobuna na Bliskom istoku”, kaže Vest i otkriva da je tokom Obamine administracije deportovano više od 2,5 miliona ljudi.

Vest piše da je Berni Sanders pokušao da stvori lijevi populizam, ali uništili su ga Hilari Klinton i Obama u “namještenim predizborima američke Demokratske stranke”. Sad se, konstatuje on, nalazimo na ulasku u neo-fašističku eru: neoliberalna ekonomija na steroidima, militaristička vlada željna rata koja poriče globalno zagrijavanje.

“Sve to u sjenci pada istine i poštenja u ime brenda Tramp. Koje tužno nasleđe kandidata nade i promjena”, zaključuje Vest za Gardijan.

Objavio/la na 12:40. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2018 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-