Skoro polovina Rusa strahuje od trećeg svjetskog rata

Skoro polovina Rusa strahuje da bi tenzije između Rusije i Zapada zbog sirijskog konflikta mogle da dovedu do Trećeg svjetskog rata, saopštio je danas ruski nezavisni centar Levada.

Prema anketi sprovedenoj u 48 regiona, oko 48 odsto Rusa je reklo da strahuje da bi sadašnje tenzije između Rusije i Zapade mogle da”eskaliraju i dovedu do izbijanja Trećeg svjetskog rata”, prenosi Beta.

Bojazan od izbijanja globalnog konflikta izrazilo je 29 odsto Rusa u anketi sprovedenoj u julu ove godine, naveo je ruski centar.

Levada dodaje da 52 odsto Rusa podržava rusku vojnu intervenciju u Siriji, ali među njima ima onih koji smatraju da ta intervencija, iako je podržavaju, “negativno utiče” na sliku o Rusiji u međunarodnoj zajednici.

Rusija od 30. septembra 2015. godine sprovodi vazdušne napade na sirijskom tlu podržavajući vlasti sirijskog predsjednika Bašara el Asada.

Zapad optužuje Rusiju da gađa protivnike sirijskog režima i civilne infrastrukture a ne samo položaje džihadista.

Objavio/la na 19:20. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-