ASK će pokrenuti postupke protiv Nove, PzP i DNP

Agencija za sprječavanje korupcije (ASK) pokrenuće pred nadležnim sudovima postupak protiv Nove srpske demokratije, Pokreta za promjene i Demokratske narodne partije zbog neažurnog vođenja finansijske evidencije.

Iz Agencije su najavili da će, u skladu sa Zakonom o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja, pokrenuti postupak privremene ili potpune obustave budžetskih sredstava za finansiranje izborne kampanje za te partije, ukoliko do ponedjeljka ne dostave dokumentaciju.

Navodi se da službenici agencije, na osnovu Plana rada i prethodnog obavještavanja tih političkih subjekata, a u cilju ostvarivanja uvida u njihovu poslovnu i finansijsku dokumentaciju, nijesu do danas izvršili kontrolu po utvrđenom planu.

„Jer su odgovorna lica ovih partija saopštila da nijesu ažurno vodila finansijske evidencije, kako je to predviđeno članom 46 Zakona o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja, i da će, nakon ažuriranja, istu dostaviti Agenciji“, kaže se u saopštenju, prenosi Mina.

Iz Agencije su saopštili da će pokrenuti postupke pred nadležnim sudovima protiv te tri partije.

„A u slučaju nedostavljanja dokumentacije do ponovo datog roka (ponedjeljak u 14 sati), Agencija će, u skladu sa članom Zakona, pokrenuti postupak privremene ili potpune obustave budžetskih sredstava za finansiranje izborne kampanje za te političke subjekte, i odluku dostaviti Ministarstvu finansija koje je nadležno za raspodjelu tih sredstava“, navodi se u saopštenju.

Objavio/la na 18:22. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2018 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-