Dogovorili se Dodik i Izetbegović

dodik-izetbegovicPredsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović i predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik su uspjeli da se dogovore o mehanizmu koordinacije i kreditnom aranžmanu BiH sa Međunarodnim monetarnim fondom, objavli su b/h mediji.

“Imamo dobre vijesti, jer postignuta je saglasnost o brojnim važnim pitanjim, poput usaglašavanja Pisma namjere MMF-u, mehanizmu koordinacije, nedoumicama iz transportne strategije i još nekih detalja. Čestitam ušesnicima današnjeg sastanka koji su pokazali da su pravu državnici i lideri. O ishodima današnjeg sastanka vrlo rado ću izvijestiti lidere Evropske unije”, kazao je za medije šef delegacije Evropske unije u BiH Lars Gunnar Wigemark, koji je inicirao sastanak.

Na ovaj način BiH je, kako se komentariše, definitivno otklonila sve prepreke za nastavak puta ka euroatlanskim integracijama, a u narednom periodu BiH očekuje prihvatanje aplikacije za kandidatski status u EU, te upitnik na koji treba odgovoriti, a koji će joj uputiti Evropska komisija.

Dodika je prethodno kazao da se radi čisto o poštovanju prema ambasadoru Wigemarku koji pokušava da održi taj sastanak.

Objavio/la na 18:29. Objavljeno u Priča dana, Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-