A2A odbila predloge opozicije

by | jul 28, 2016 | Novosti, Priča dana | 0 comments

a2aItalijanska kompanija A2A je obavijestila kasno sinoć Vladu Crne Gore da su za nju neprihvatljivi predlozi predstavnika opozicije u Vladi, koje je juče formulisao potpredsjednik Vlade Milorad Vujović,

Prvi predlog je neprihvatljiv zato što je nekonzistentan sa strukturom izlazne opcije pregovarane sa Vladom, a drugi zato što kompanija A2A ne želi da dalje odgađa zaključenje ugovora, saopšteno je iz Vlade.

Potpredsjednik Vlade Vujica Lazović obavijestio danas prije podne potpredsjednika Vlade Milorada Vujovića o odgovoru italijanske strane i pozvao još jednom predstavnike opozicije u vladi izbornog povjerenja da se, kako se navodi u saopštenju, “ponašaju profesionalno i da politički motivisanim potezima ne opstruiraju redovne poslove Vlade i projektno orijentisane aktivnosti koje su odavno započele”.

Predstavnici opozicije u vladi izbornog povjerenja predložili su da u novom ugovoru sa A2A, koja je suvlasnik EPCG, bude klauzula da A2A proda Crnoj Gori koja ima obavezu da kupi od A2A akcije koje posjeduje u EPCG po cijeni od 250 miliona eura i to isplatiti u sedam jednakih godišnjih rata.

Opozicioni ministri u Vladi su predložili da, ukoliko A2A odbije njihov predlog,avnika opozicije u Vladi, bude odgođeno usvajanja Prijedloga Akcionarskog ugovora do izbora 26. saziva Skupštine Crne Gore i izbora Vlade poslije parlamentarnih izbora.

0 Comments

Submit a Comment