Nema zvanične reakcije na istraživačke priče o izvozu cigareta iz CG

Nakon dva nastavka istraživačkog teksta o izvozu cigareta iz Crne Gore na teritorije pod kontrolom islamskih ekstremista, koji je objavio Centar za istraživačko novinarstvo CG (CIN CG), nije bilo zvaničnih reakcija.

duvanski dim“Vjerovatno će pokušati u periodu pred nama da efekat čitave priče umanje tako što će reći da su sve zakonske i carinske procedure u Crnoj Gori ispoštovane. I to je formalno tačno“, kazao je za Sputnik novinar dnevnika Dan Marko Vešović, jedan od autora.

Libija je, prema navodima crnogorskog Zavoda za stratistiku (MONSTAT) i pored ratnog stanja u toj zemlji, najveći uvoznik duvanskih proizvoda iz Crne Gore. Samo u 2013, 2014. i 2015. godini iz Crne Gore u tu zemlju izvezeno je čak 3.408.090 kilograma cigareta, piše CIN CG.

Fantomska firma “New Eastern Management” je najmanje 12 puta u crnogorskoj luci Bar ukrcala na brodove cigarete za kupca sa područja pod kontrolom libijskih islamističkih terorističkih organizacija bliskih Al kaidi i Islamskoj državi. Jedna od tih pošiljki zaustavljena je u martu prošle godine u Grčkoj, pod optužbom da se radi o švercu cigareta, piše CIN CG.
.

Objavio/la na 22:54. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2018 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-