Ministar Danilović zatražio hitnu odgovorost komandanta SAJ-a

Goran_DanilovicNovi ministar unutrašnjih poslova u Vladi Crne Gore Goran Danilović je objavio danas, na prvoj konferenciji za novinare, da je od direktora Uprave policije Slavka Stojanovića zatražio da hitno pozove na odgovornost komandanta Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) Radoslava Lješkovića zbog propusta i neadekvatnog postupanje prilikom razbijanja antivladinog protesta u noći 24. oktobra prošle godine.

Danilović, koji je prihvatio dužnost ministra u tzv. vladi izbornog povjerenja, najavio je formiranje koordinacionog tima za praćenje sprovođenja obaveza MUP-a u vezi sa održavanjem fer i slobodnih izbora, prenijela je TV Vijesti.

Novi ministar je kazao da je potpisao akt kojim se, do daljnjeg, zabranjuje upotreba gumene municije, iako je i važećim zakonom njena upotreba nije dozvoljena.

MUP, prema navodima Danilovića, posjeduje posjeduje 4.772 komada jednodjelnih i trodjelnih metaka sa gumenim hicima kalibra 38 mm.

Objavio/la na 19:21. Objavljeno u Priča dana, Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-