Rusi objavili imena dopingovanih osvajača olimpijskih medalja u Pekingu

by | maj 25, 2016 | Novosti | 0 comments

Ruska agencija Tass je objavila imena 14 takmičara, iz tri sporta, koji su bili pozitivni nakon ponovljenog pregleda doping testova sa Olimpijskih igara 2008. u Pekingu, koji je zahtijevao Međunarodni olimpijski komitet (MOK).

Na spisku je 11 atletičara i atletičarki, dvije dizačice tegova i jedan veslač.

Ruska atletska federacija na svojoj zvaničnoj stranici objavila da niko ko je u prošlosti koristio nedozvoljana sredstva neće moći nastupiti na olimpijskim igrama u Rio de Ženeiru, prenosi Fena.

Na spisku su atletičarke i atletičari: Julija Čermošanskaja, zlatna u štafeti na 4×100 m, Marija Abakumova, srebrna u bacanju koplja, Anastasija Kapačinskaja i Tatjana Firova, srebrne u štafeti 4×400 m, Denis Nižegorodov, bronzani u brzom hodanju na 50 km, Inga Abitova, trkačica na 10.000 m, Denis Aleksejev, bronzani na 400 m, Jekaterina Volkova, bronzana na 3000 m sa preprekama, desetobojac Aleksander Pogorelov, bacač kugle Ivan Jušakov i Ana Čičerova, bronzana u skoku u vis, veslač Aleksander Kornilov, te srebrna i bronzana u dizanju tegova Marija Šajnova i Nadežda Jevstjukina.

0 Comments

Submit a Comment