CG: Od sjutra skuplje cigarete

U skladu sa akciznim kalendarom, koji je usvojen u oktobru 2014. godine, specifična akciza na cigarete koja se plaća na hiljadu komada od sjutra, 1. aprila, biće povećana sa 19 eura na 20 eura, što će važiti do 31. marta naredne godine.

To znači da će paklica cigareta, zbog povećanja akciza, u prosjeku poskupiti pet centi, a najjeftinije cigarete, prema saznanjima lista, koštaće 1,5 eura, prenosi Mina.

Novim obračunom akcize, varijabilni dio sa 34,5 odsto spušta se na 34 odsto od maloprodajne cijene, a fiksni dio akcize povećava se za jedan eura na hiljadu komada cigareta.

Jeftiniji brendovi poskupiće u maloprodaji oko 20 centi, a cijena skupljih vrsta cigareta biće povećana oko deset centi.

Iz Ministarstva finansija su kazali da prodaja cigareta po maloprodajnim cijenama, koje su veće ili manje od prijavljenih, nije dozvoljena.

Iz tog resora su naveli da je povećanje maloprodajne cijene cigareta stvar poslovne politike svakog privrednog subjekta koji se bavi proizvodnjom ili uvozom cigareta.

Objavio/la na 21:19. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-