Makedonija:Ukraden identitet 90 osoba

Lažnim ličnim kartama u Makedoniji je ukraden identitet 90 osoba, rekao je ministar unutrašnjih poslova Oliver Spasovski.

On je napomenuo da je krađa identiteta utvrđena provjerom ličnih karata koje je državnim organima dostavio nedjeljnik Fokus.

Spasovski je dodao da se vrše provjere u Državnoj izbornoj komisiji i u Zavodu za statistiku da bi se utvrdilio da li su ove lične karte korištene.

On je naveo da je potrebno utvrditi ko je lažirao lične karte, zašto je to urađeno, da li su i zbog čega korištene i po čijoj naredbi su napravljene, prenosi Srna.

Fokus je prije desetak dana objavio da je na tajnim lokacijama u Štipu i skopskom kvartu Šuto Orizari otkriveno više od 30.000 lažnih ličnih karata.

Lične karte bile su na engleskom, makedonskom i albanskom jeziku, a osim Makedonaca i Albanaca, na njima su bili Romi i Turci.

Najveći broj primjeraka ličnih karata bio je u parovima, sa istim likom, imenom i identitetom, ali sa različitim adresama.

Objavio/la na 21:09. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-