Akcija protiv 1.000 sajtova koji prodaju falsifikovanu robu

U međunarodnoj policijskoj akciji, policijske vlasti su otkrile gotovo 1.000 sajtova preko kojih je ilegalno prodavana falsifikovana roba potrošačima preko interneta, saopštio je Europol.

U međunarodnoj operaciji IOS, usmjerenoj na suzbijanje prodaje kopija i falsifikovane roba, uključujući intelektualnu svojinu i piratske kopije, preko platformi za internet trgovinu i socijalnih mreža, učestvovale su policijske službe oko 20 zemalja, uključujući Srbiju.

Opearciju IOS su organizovali i vodili Europol i američka imigraciona i carinska služba i istražitelji za unutrašnju bezbjednost.

U ovoj akciji su učestvovale policijske službe Belgije, Bugarske, Kolumbije, Hrvatske, Danske, Francuske, Makedonije, Grčke, Mađarske, Islanda, Italije, Letonije, Luksemburga, Poljske, Portugala, Rumunije, Srbije, Španije i Velike Britanije, navodi se u saopštenju, prenosi Tanjug.

Ilegalna prodaja obuhvatala je luksuzne proizvode, sportsku odjeću, rezervne djelove, elektroniku, proizvode farmaceutske industrije i sredstva za ličnu higijenu.

Uloga Europola bila je da organizuje, koordinira, razmjenjuje i analizira podatke do kojih su došle zemlje učesnice i da održava vezu sa proizvođačima iz privatnog sektora čija su prava bila povrijeđena.

Objavio/la na 21:15. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-