ECB: Grčkoj potrebno 14,4 milijardi eura da pokrene poslovanje

Evropska centralna banka (ECB) ocijenila je danas da je Grčkoj neophodno 14,4 milijardi eura (15,8 milijardi dolara) u gotovom novcu da bi stala na noge i nastavila normalno poslovanje.

ECB je razmotrila finansijsku situaciju četiri glavne privatne banke u Grčkoj u okviru novog paketa kreditorske finansijske pomoći od oko 85 milijardi eura.

Grčka se oslanja na pomoć kreditora Evropske unije, ECB i Međunarodnog monetarnog fonda od proljeća 2010, kada je isključena sa međunarodnog tržišta obveznica usled prevelikog duga.

Uprkos nizu rezova i povećanja poreza kako su zahtijevali kreditori, Grčka i dalje nije u stanju da sama ispunjava dužničke obaveze, prenosi Beta.

Privatne banke Eurobanka, Pireus, NBG i Alfa banka, imaju rok do 6. novembra da predstave plan o dokapitalizaciji i navedu koliko im je novca potrebno za dalje poslovanje.

Objavio/la na 23:56. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-