Maturanti: NDH nije bila fašistička tvorevina

Gotovo tri četvrtine učenika završnih razreda srednjih škola u Hrvatskoj ne smatra da je NDH bila fašistička tvorevina, a polovina se u potpunosti slaže s tvrdnjom da je homoseksualnost vrsta poremećaja ili bolesti, te da bi homoseksualcima trebalo zabraniti javne istupe jer na taj način loše utiču na mlade. Njih 40 posto se žestoko zalaže da se zaustavi svaki pokušaj sudskog progona hrvatskih branitelja za zločine počinjene u Domovinskom ratu, a 73 posto ne zna zaokružiti tačan odgovor ko je hrvatski premijer čak ni kad im se ponude četiri moguća imena.

Ovo su podaci dobijeni istraživanjem “Politička pismenost učenika završnih razreda srednjih škola u Hrvatskoj” koje su GOOD inicijativa, GONG i Institut za društvena istraživanja sproveli na nacionalnom reprezentativnom uzorku od 1146 hrvatskih maturanata, prenosi Jutarnji.hr.

Objavio/la na 21:40. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-