Podgorica: Suspendovana dva ljekara iz DZ

ljekarska pomoć, ilustracijaMenadžment Doma zdravlja Podgorica suspendovao je dva ljekara zbog nepravilnosti u propisivanju bolovanja.

Kako je saopšteno iz te zdravstvene ustanove, eksternom kontrolom propisivanja privremene spriječenosti za rad, koja je sprovedena po nalogu Ministarstva zdravlja, utvrđeno je da su dva izabrana doktora neopravdano propisivala bolovanja.

„Menadžment Doma zdravlja, postupajuću po izvještaju eksterne kontrole, sproveo je zakonom predviđenje mjere i suspendovao dva ljekara zbog nepravilnosti u ocjenjivanju privremene spriječenosti za rad“, kaže se u saopštenju, prenosi Mina.

Iz Doma zdravlja Podgorica su poručili da će nastaviti sa kontinuiranim praćenjem i kontrolom kvaliteta svih aspekata procesa rada iz domena nadležnosti naše ustanove, uključujući i ocjenu i propisivanje privremene spriječenosti za rad, bez izuzetaka i do kraja.

„Pozivamo sve druge relevantne činioce, koji su odgovorni za proces ocjene i propisivanja privremene spriječenosti za rad, u sva tri nivoa zdravstvene zaštite, da bez odlaganja, daju doprinos iz svoje nadležnosti kroz praćenje i kontrolu kvaliteta u svojim institucijama“, navodi se u saopštenju.

Objavio/la na 16:26. Objavljeno u Priča dana, Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-