Cipras u parlamentu branio Varufakisa

Premijer Grčke Aleksis Cipras je danas branio bivšeg ministra finansija Janisa Varufakisa, koji se suočava sa tužbama zbog takozvanog plana B za stvaranje paralelnog platnog sistema u slučaju da zemlja bude primorana da napusti eurozonu.

“Naravno da sam ja lično naložio da se formira tim koji će izraditi rezervni plan za slučaj da on bude neophodan”, rekao je Cipras u obraćanju grčkom parlamentu, ne iznoseći dodatne detalje, prenosi Tanjug vijest agencija Frans pres.

“Ako su se naši kreditori spremali za ‘grexit’, zar nije trebalo da mi spremimo rješenje za taj slučaj?”, pitao je Cipras.

Protiv Varufaksia su podignute privatne tužbe u kojima se navodi da on je u tajnosti planirao da izvede zemlju iz eurozone. Grčki Vrhovni sud je slučaj proslijedio parlamentu, koji je jedini nadležan da procijeni da li Varufakis, kao bivši ministar, može biti krivično gonjen.

Objavio/la na 21:08. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-