Zatvor za bivše menadžere Luke Bar

luka BarBivši izvršni direktor Luke Bar Miodrag Gvozdenović i bivša finansijska direktorica toga preduzeća Izabela Todorović nepravosnažno su danas u Višem sudu u Podgorici osuđeni na četiri, odnosno četiri i po godine zatvora.

Gvozdenović je osuđen za krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju i produženo krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju, a Todorović za krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju, produženo krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju i krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju.

Na manje zatvorske kazne su osuđeni članovi nekadašnjeg menadžmenta Luke Bar Slavica Jović (devet mjeseci zatvora, Zoran Ostojić (šest mjeseci zatvora) i Aleksandar Lukić (četiri mjeseca zatvora).

Viši sud je izrekao oslobađajuće presude u slučaju Rajka Papića, Dragana Perajkovića i Radmile Dabanović.

Danas osuđeni i oslobođeni uhapšeni su početkom oktobra 2008. godine pod sumnjom da su “počinili krivična djela od kojih većina imaju koruptivni karakter” i time oštetili kompaniju za više od 1,3 miliona eura.

Objavio/la na 17:42. Objavljeno u Priča dana, Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2018 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-