Rok za sporazum o nuklearnom programu produžen do 7. jula

Iran i šest svjetskih sila produžili su rok za postizanje sporazuma o nuklearnom programu Teherana do 7. jula, koji bi istekao večeras u ponoć.

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov, koji se danas pridružio pregovorima u Beču, rekao je da je dugo očekivani dogovor o iranskom nuklearnom programu “na dohvat ruke”, prenosi Tanjug.

“Razgovori se odvijaju u dobrom smjeru. Ima otvorenih pitanja, od kojih su većina proceduralna, a ne tehnička. Imamo sve razloge da vjerujemo da su rezultati na dohvat ruke”, rekao je Lavrov poslije sastanka sa svojim američkim kolegom Džonom Kerijem.

Grupa P5+1 (Velika Britanija, Kina, Francuska, Njemačka, Rusija i SAD) pokušavaju da postignu sporazum s Iranom o nuklearnom programu te zemlje, u zamjenu za ukidanje međunarodnih sankcija, zbog strahovanja da bi Teheran mogao da proizvede nuklearno oružje.

Objavio/la na 19:54. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-