Potpisan Memorandum o zaštiti granica

Ministri unutrašnjih poslova Srbije, Austrije i Mađarske potpisali su danas u Budimpešti Memorandum o saradnji u zaštiti granica.

Dogovor predviđa zajedničke patrole na srpsko-mađarskoj, odnosno srpsko-makedonskoj granici, intenziviranje grupa za borbu protiv organizovanog prebacivanja migranata, kao i uspostavljanje posebnih punktova za kontakt u sve tri zemlje, prenosi Tanjug.

Ministri unutrašnjih poslova zatražili su od Evropske komisije veću finansijsku podršku i za Fronteks, kao i pojačavanje fokusa na balkansku, umjesto mediteransku rute, prenosi APA.

Mađarska je proteklih nedjelja dospjela u žižu interesovanja međunarodne javnosti najavom podizanja ograde od četiri metra na granici sa Srbijom, kao i željom da obustavi primjenu Dablinskog sporazuma, što bi značili da Budimpešta ne bi prihvatala migrante koje bi druge zemlje protjerale, a koje su po prvi put kročile na tlo EU baš u Mađarskoj.

Objavio/la na 23:23. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-