Za tri dana spašeno više od 5.000 migranata

Više od 5.000 migranata spašeno je u Sredozemnom moru u posljednja tri dana, dok još traje akcija spašavanja 500 migranata, saopšteno je iz Evropske agencije za praćenje spoljnih granica Šengen zone (Fronteks).

“Tokom akcije pronađeno je 17 umrlih migranata”, navodi Fronteks, čime je potvrdio ranije iznesene podatke italijanske obalske straže.

U luku Augusta na Siciliji stiglo je 454 preživjelih migranata, a dopremljena su i tijela 17 umrlih migranata, prenosi Rojters.

Operacija spašavanja migranata koji su isplovili iz Libije sa 25 brodića, počela je 29. maja, ali je u toku još pet akcija spašavanja približno 500 novih migranata, navodi Frontex, prenosi Srna.

“Ovo je najveći talas migranata u 2015. godini”, naglasio je direktor Frontexa Fabris Leđeri.

U akciji spašavanja učestvuju britanski, malteški, belgijski i italijanski brodovi, kao i irski i finski avioni.

Od početka godine više od 45.000 imigranata stiglo je u Italiju, a prema podacima Međunarodne organizacije za migraciju, 1.770 muškaraca, žene i djece nestalo u pokušaju da morem stigne do evropskog kopna.

Objavio/la na 18:02. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-