Turska tužilac preminuo, otmičari ubijeni

Tužilac Mehmeta Selima Kiraza je preminuo od posljedica ranjavanja, a dvojica njegovih otmičara su ubijeni, javlja turski list Zaman na svom portalu.

Policija je ranije ušla u zgradu suda u Istanbulu i pregovarala je sa pripadnicima ilegalne radikalne ljevičarske grupe koji su danas prije podne uzeli za taoca tužioca Mehmeta Selima Kiraza i prijete da će ga ubiti ukoliko vlasti ne ispune njihove zahtjeve, prenosi Tanjug.

Kiraz istražuje ubistvo 15-godišnjeg Berkina Elvana, koji je preminuo marta prošle godine poslije 269 dana provedenih u komi zbog povreda zadobijenih u sukobu s policijom u masovnim protestima početkom ljeta 2013, a otac ubijenog oglasio se ranije danas pozivajući otmičare da oslobode tužioca, prenijele su agencije.

“Moj sin je mrtav, tužilac mora da bude oslobođen”, naveo je Elvanov otac na svom tviter nalogu.

Otmičari su dali tužioci rok do 15 sati i 36 minuta po lokalnom vremenu da saopšti identitet policajaca za koje tvrde da stoje iza ubistva Elvana ili će ga ubiti, a među zahtjevima je i “javno priznanje” odgovornih policajaca.

Napadači pripadaju Revolucionarnoj narodnooslobodilačkoj partiji – Front (DHKP-C) koja je na svojoj internet strani objavila fotografiju tužioca sa prislonjenim pištoljem na čelu, kao i listu zahtjeva.

 

Objavio/la na 22:25. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2018 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-